• زاهدی مرضیه (1371ش)

فعال اداری و فرهنگی

مرضیه زاهدی فرزند محمدایوب علی‌زاده درسال ۱۳۷۱ﻫ. ش/۱۹۹۲م، در قریه میسه از مربوطات چهل‌باغتوی پشی ولسوالی جاغوری ولایت غزنی چشم به جهان گشود. وی خواندن ونوشتن را از مکتب خانگی آغاز کرد و درسال ۱۳۷۹ﻫ. ش، درمکتب بی‌بی خدیجۀ کبرا (نام اولی مکتب نسوان چهل باغتوی پشی) در صنف دوم شامل و در سال ۱۳۸۹ﻫ. ش/۲۰۱۰م به درجۀ اعلی فارغ گردید.

مرضیه زاهدی دورۀ لیسه باچالش‌های مواجه گردید که به‌دلیل نبود استادان مسلکی در مضامین ساینسی، به راه حل‌های متعددی متوصل می‌شد تا از ادامه تحصیل باز نماند. اما به علت عدم توجه و همکاری مردم در آن دوره مجبور شد صنف دوازدهم مکتب را در سنگ‌ماشه مرکز جاغوری جهتِ حل مشکلات مضامین ساینسی خود مراجعه نماید.

مشکلات دیگری که در آن دوره شاگردان دختر و منجمله مرضیه زاهدی با آن مواجه گردید این بود که شاگردان ذکور از صنف دهم به بالا اکثراً زمستان‌ها در کابل به خاطر آمادگی کانکور می‌رفتند، اما برای دختران آن شرایط مهیا نبود. دخترانِ که خیلی در تب‌وتلاش آمادگی برای امتحان کانکور بودند، در تابستان ۱۳۸۹ﻫ. ش/۲۰۱۰م، به همکاری مدیر مکتب ذکور به سنگ‌ماشه رفتند و درحسینیه مسجد عمومی بازار اقامت گزیدند.

مرضیه زاهدی بعد ازسپری نمودن امتحان کانکور سال ۱۳۸۹ﻫ. ش/۲۰۱۰م، ۲۶۶ نمره از آن خود کرد و شامل دیپارتمنت تاریخ پوهنحَی علوم اجتماعی پوهنتون تعلیم وتربیه کابل گردید. وی در سال ۱۳۹۳ﻫ.‌ش/۲۰۱۴م، با دفاع از پایان نامه تحصیلی خویش تحت عنوان «روابط دیپلماتیک افغانستان واتحاد جماهیر شوروی در دوره امیر امان الله خان»، به درجۀ عالی فارغ التحصیل گردید.

زاهدی در زمستان‌های دوران تحصیلی خویش به حیث استاد و فعال فرهنگی در قریه فعالیت می‌کرد. از جمله فعالیت‌های وی میتوان به تدریس مضامین زبان انگلیسی و ریاضی درسال‌های ۱۳۹۰ﻫ. ش/۲۰۱۱م-۱۳۹۳ﻫ. ش/۲۰۱۴م درقریه اشاره کرد که اکثریت شاگردان قریه را از رفتن به مکتب بازار در زمستان‌های سرد و سخت آسوده می‌کرد. ایشان ازبرگزاری مراسم فرهنگی، از جمله برنامه‌های پانزدهم شعبان، عیدغدیر، بعضی برنامه‌های جداگانه محرم و مراسم جشن تولد یاد آورشد. در برپایی چنین برنامه‌ها، با چالش‌ها و مخالفت‌های زیادی روبرو می‌شد که سرانجام همه‌ی موانع را پشت سرگذاشت.

مرضیه زاهدی بعد از فراغت دانشگاه، در ۱۳۹۴ ﻫ. ش/۲۰۱۵م به حیث کارآموز درانستیتیوت مالی و بانک‌داری افغانستان (AIBF) برای یک دوره شش‌ماهه مشغول آموزش گردید و در انجمن فرهنگی و اجتماعی پیام در سال ۱۳۹۴ﻫ. ش/۲۰۱۵م نیز یک دوره شش ماهه به عنوان رییس انجمن فعالیت کرد. از فعالیت‌های انجمن در آن دوره میتوان به برگزاری جلسات مداوم انجمن، تمدید لیلیه ذکور (حویلی نیک محمد نیک‌بین) تعیین خوابگاه برای دختران منطقه (حویلی اسحاق‌علی احمدی) نوشتن پروپوزال‌ها و برقراری تماس برای بدست آوردن اعتماد دوبارۀ مسافرین و خییرین منطقه اشاره کرد.

زاهدی ازسال ۱۳۹۵ﻫ. ش/۲۰۱۶م ۱۳۹۷ﻫ. ش/۲۰۱۸م درلیسه خصوصی اهل‌بیت به حیث مدیرمالی و اداری، و از سال ۱۳۹۷ﻫ. ش/۲۰۱۸م-۱۳۹۸ﻫ. ش/۲۰۱۹م در دانشگاه اهل‌بیت به حیث مدیر امور محصلان اجرای وظیفه نمود. وی در سال ۱۳۹۸ﻫ. ش/۲۰۱۹م بعد از سپری نمودن امتحان رقابت بست‌های معلمین دولتی به حیث معلم در لیسه نسوان گذرگاه ازمربوطات ناحیه هفتم شهرکابل تعین بست گردید و پس از دوسال ایفای وظیفه در لیسه همایون شهید از مربوطات ناحیه سیزدهم شهرکابل، تبدیل و در آنجا ایفای وظیفه می‌نماید.

مرضیه زاهدی در سال 1395ﻫ. ش/2016م، با رحمت الله زاهدی ازدواج نموده و ثمره این پیوند یک دختر بنام‌ نیلوفر و یک پسر بنام احمد‌نوید می‌باشد. خانم زاهدی همچنان یکی از همکاران دانشنامه چهل باغتوی بوده که تا حالا چندین مقاله برای کتاب نوشته است.

منبع: معلومات مرضیه زاهدی

ترتیب و ویرایش: نادرشاه نظری، 30 جولای 2023

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *