• دانشجویان و فارغین دانشگاهی چهل باغتوی پشی

تحقیق آمار فارغ‌التحصیلان چهل باغتوی پشی در داخل و خارج کشور

چهل باغتوی پشی منحیث یکی از روستاهای بزرگ و مهم ولسوالی جاغوری، همواره در زمینه رشد معارف و تحصیلات عالی پیشگام بوده و در سخت‌ترین شرایط اقتصادی و سیاسی کشور حامی علم و دانش بوده است. مردم این خطه با وجود محدودیت‌ها و محرومیت‌های فراوان سیاسی، اقتصادی و فرهنگی، در طول دوران حاکمیت‌های مختلف، از گذشته تا به حال از هر فرصت پیش‌آمده، در زمینه پیشرفت علمی و اکادمیک فرزندان شان نهایت استفاده برده است.

اهالی این منطقه، با فرستادنِ  فرزاندان شان به مکاتب و دانشگاه‌ها، آنها را در عرصه فراگیری علم و دانش تشویق کرده و برای شان آینده درخشان نوید می‌دادند. در نتیجه، فرزندان این  مروز و بوم نیز برای ایجاد یک جامعه مترقی و شگوفا تلاش کردند تا سرنوشت چهل باغتوی پشی را رقم بزنند.

با پایان یافتن دوره اول امارت اسلامی طالبان و روی کارآمدن حاکمیت دموکراسی در افغانستان، مردم با شور و اشتیاق فرزندان شانرا به مکاتب فرستاد و با باز شدن درهای مکاتب و دانشگاه‌ها، زمینه تحصیل علم و دانش برای تمامی اقشار و اقوام افغانستان فراهم گردید.

مردم این منطقه نیز با فرستادن فرزندان شان به مکاتب، زمینه‌ساز ورود آنان به دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی کشور گردید که امروز چهل باغتوی پشی دارای 489 نفر فارغین دانشگاهی در داخل و خارج دارند.

هرکدام این فارغین دانشگاهی، از رشته‌های مختلف نظیر طب، انجنیری، اقتصاد، کمپیوترساینس، علوم اجتماعی، فلسفه، روانشناسی و سایر علوم اجتماعی و علوم طبیعی دارنده تخصص و مدرک تحصیلی می‌باشند که در سراسر کشور مشغول گردیده و مصدر خدمت به هموطنان خویش می‌باشند.

با توجه به تعداد کثیری دانشجویان و حجم بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی چهل باغتوی پشی، شرح مفصل و توضیحات کامل در باره گذشته علمی و فعالیت‌های علمی و فرهنگی هر دانشجو و فارغ التحصیل در این مقاله مقدور و میسرنبود. بناً ما تلاش نموده‌ایم تا به صورت مختصر و مفید، لیست اسامی دانشجویان و فارغین دانشگاهی چهل باغتوی پشی را که دربرگیرنده معلومات مختصر درباره هر فارغ التحصیل می‌باشد، تهیه و ترتیب داده و به تفکیک هر قریه، شامل جدول فارغین نموده و درج مقاله نمائیم.

از آنجایی‌که هیچ بودجه خاص درین بخش اختصاص نیافته است، جمع‌آوری لیست فارغ‌التحصیلان از فعالیت‌های خیرخواهانه و داوطلبانه بود. درین میان یقیناً تعدادی از فارغ‌التحصیلان بدلیل عدم دست‌رسی به اطلاعات درباره شان، از قلم مانده‌اند. امیدوارم که در جلدهای بعدی دانشنامه، آمار مکمل این عزیزان را جمع‌آوری نموده و انتشار بدهیم.

تدوین و گرد‌آوری: ظاهر رضایی

ویرایش و تنظیم: نادرشاه نظری، 8 آگوست 2023

سهام:

5 Comments

  • نصرالله رحیمی
    نصرالله رحیمی
    1403-02-12 at 1:12 ب.ظ

    درود به ادمین محترم و سایر همکاران وبسایست داشنامه
    سپاس از پشتکار و زحمات شما که وبسایت را ایجاد نمودید و دانشنامه را در اخیتار عموم قرار دادید.
    مرور مختصر از بعضی مقالات اپلود شده در وبسایت که داشتم هنوز برخی موارد نیاز به اصلاح دارد، مثلا مدخل سبک زندگی عناوینش در سایت آمده، اما متن اصلی اپلود نشده، همین طور موارد دگر مثل مدخل فارغان کم و کاستی و برخی موارد اشتباه درج سایت شده به عنوان نمونه دانشجویان قریه مقصود شماره دوم نصرالله رحیمی درجه تحصیل ماستر است اما لیسانس درج شده امیدورام موارد ذکر شده و سایر موارد را دوباره مرور نمایید و مقالات را با دقت در سایت اپلود نمایید.

    تشکر

    Reply
    • نادر نظری
      نادر نظری
      1403-02-23 at 10:30 ق.ظ

      سلام آقای رحیمی!
      مدخل سبک زندگی ثبت شده. شاید انترنت شما مشکل داشته باشد. لطفاً دوباره چک کنید.
      در مورد اسامی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، هنوز هم این لیست مکمل نشده. چون لیست در سایت با فارمت عکس است، سعی شود همه تکمیل شود بعد منتشر می‌کنیم.
      تشکر از پیام تان

      Reply
  • Noria
    Noria
    1403-02-02 at 2:22 ب.ظ

    دانشنامه چهل باغتو پشی یکی از دستاورد های بینظیر جامعه اکادمیک چهل باغتو میباشد که ما به عنوان خوانده های این اثر بسیار خرسند استیم و سپاسگزاری میکنیم از شخصیت های برجسته و کسانیکه در این اثر همکاری داشتند .
    از دیدگاه من کوچک به عنوان خوانده و نسل جواب خیلی عالی بودند و خیلی نکته های جالب و مهم ذکر شدن و در قسمت نواقص هایی هم وجود دارد مثلا مشکلات املایی ،مشکلات کم و کاستی ها و غیره که خود نوسینده گان و کسای که متخصص بخش هستند بهتر متوجه میشود .
    فقط در بخش فارغان چون تعداد نامخدا خیلی زیاد است شاید اشخاصی باشد که نامشان ذکر نگردیده از جمله خودم در بخش قریه میسه نوریه. یگانه. محمد امان .رشته اقتصاد .دانشگاه کابل .
    تشکر

    Reply
    • نادر نظری
      نادر نظری
      1403-02-23 at 10:32 ق.ظ

      سلام خانم نوریه!
      تشکر از پیام تان. موارد املایی که مشکل دارد لطفاً نشانی کنید.

      Reply
    • جلد اول
      جلد اول
      1403-06-22 at 1:13 ب.ظ

      سلام خانم نوریه. تشکر از پیام تان. در مورد اشتباهات املایی بهتر است همان مورد را مشخص ذکر کنید. زیرا ما در حدی که متوجه شدیم، اشتباهات را رفع کرده ایم.
      در مورد کسانی که اسامی شان مانده، لطف کرده برای ما بفرستید تا درج سایت شود.

      Reply

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *