فعال اقتصادی و فرهنگی
حنیف رحیمی در سال 1349، در آغیل آسیابخانه چهل باغتوی پشی، از توابع ولایت غزنی ولسوالی جاغوری، بهدنیا آمد. پدرش علی مدد ارباب و پدرکلانش محمد رحیم، در عصر خودش قریهدار منطقه بود.
حنیف رحیمی، بعد از سپری کردن مراحل کودکی، سواد ابتدایی را از مکتب خانگی شروع کرد و در ۱۳۵۵ش، شامل مکتب صنفی شد. ایشان تا صنف چهارم در ساختمان مکتب جدید ادامه تحصیل داد و درسال ۱۳۵۸ش، مکتب به دلیل شروع جنگ علیه رژیم خلق و پرچم و مقاومت علیه شورویها، تعطیل گردید.
حنیف رحیمی همچنان به تحصیلات خود تا صرفمیر در مکتب خانگی ادامه داد، اما در سال ۱۳۶۳ش، مطابق به ۱۹۸۴م، به کویته پاکستان مهاجرت کرد. ایشان تا صنف دوازدهم در شهرکویته، در مکتب مهاجرین ادامه تحصیل داد و در کنار تحصیلاتش، با کمک برادر بزرگش نوروزعلی، بهدکانداری نیز میپرداخت.
حنیف رحیمی مدت پنج سال در امور فروشندگی ادامه داد و در ۱۳۶۸ش، مطابق با ۱۹۸9م، به واردات کالا از ایران به شهر کویته پاکستان اقدام کرد. درسال ۱۳۷۶ش، مطابق با ۱۹۹۷م، توسعه تجارت را تا آسیای میانه و ازبکستان بسط داد.
درسال ۲۰۰۰م، حنیف رحیمی از راه مهاجرت وارد استرالیا شد و اکنون در همان کشور زندگی میکند. ایشان با وجودیکه با خانواده در استرالیا زندکی میکند، فعالیتهای اقتصادی را از کار در مزارع، کارخانه فولاد، تاکسیرانی آغاز نموده و سرانجام وارد مناسبات تجارت و بازار شد. وی علاوه بر فعالیت تجاری در استرالیا، دستاورد کار فرهنگی نیز داشته است که به چند مورد از امور اقتصادی و فرهنگی اشاره میشود:
فعالیتهای اقتصادی
حنیف رحیمی در سال ۲۰۰۴م، اقدام به رانندگی تاکسی در یکی از شرکتها کرد، اما در سال ۲۰۰۶م، اولین بار به خریداری تاکسی پرداخت که در همان سال، چهار عراده تاکسی خریداری کرد.
درسال ۲۰۰۷م، یک شرکت کوچک ترانسپورت تاکسیرانی تأسیس کرد و در سال ۲۰۱۵م، این شرکت گسترش یافته به چهل عراده تاکسی رسید. تعداد ۱۲۰ راننده درین شرکت استخدام شده و سه شیفته مشغول کار و ارایه خدمات ترانسپوتی بودند. مضاف بر آن، ورکشاپهای میکانیکی و طایرفروشی نیز فعال بود و خدمات ترانسپورتی ارایه میداد.
حنیف رحیمی، در سال ۲۰۱۲م، فروش مواد غذایی را نیز اضافه کرد و در ۲۰۱۷م، عضویت بخش موادغذایی زنجیرهای استرالیا (IGA) را حاصل نمود. عضوبت در IGA، موجب تقویت شرکت خراسان و این شرکت را در IGA استرالیا اتصال داد. این شرکت از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳، پیشرفت قابل توجهی داشته است.
حنیف رحیمی در هماهنگی با برخی افراد قومی ساکن شهر آدلاید، اتحادیه pashe Assocation of South Australia را در سال 2016 تشکیل دادند. این اتحادیه به مناسباتهای مختلف اجتماعی، به محافل غم و شادی مردم رسیدگی میکرد.
همچنین آقای حنیف رحیمی، از جمله مؤسسین انجمن متحد افغانستانیهای مقیم استرالیای جنوبی بوده و از سال ۲۰۱۰ تا حال بهعنوان مسئول روابط عمومی این نهاد مردمی انجام وظیفه مینماید.
حنیف رحیمی یکی از پایهگذاران مرکز فرهنگی ولیعصر در استرالیای جنوبی نیز بوده است. وی از سال ۲۰۰۹م، تا حال بعنوان معاون اداری مرکز فرهنگی ادای مسئولیت کرده است.
همچنان حنیف رحیمی در تشکیل و بنیانگزاری فدراسیون هزارههای استرالیا نقش داشته و یکی از مؤسسین این نهاد بهشمار میرود.
فدراسیون هزارههای استرالیا، مبتکر پیشنهاد ویزای CSP به دولت استرالیا بود که مخصوص جامعه افغانستانی را از سال ۲۰۱۳م، تا حال وارد استرالیا میکند. همچنان ایشان یکی از مؤسسین صندوق جهانی بابه مزاری در استرالیا نیز میباشد.
حنیف رحیمی یکی ازموسسین مکتب فارسی آریانا در استرالیای جنوبی نیز میباشد که در سال ۲۰۰۳م، اساس گزاری شد. ایشان ازسال ۲۰۱۰م، الی ۲۰۱۶م، بعنوان مدیر مکتب فارسی آریانا ایفای وظیفه نموده است.
حنیف رحیمی در آوان تصمیمگیری نوشتن جلد اول دانشنامه چهلباغتوی پشی، وعده هزینه چاپ کتاب را داد، اما بعداً از تقبل هزینه منصرف شد. (ن. نظری)
حنیف رحیمی در سال ۱۹۹۱م، در زادگاهش ازدواج نموده و حاصل این ازدواج، سه پسر و دو دخترمیباشد.
نویسنده: عنایت الله رفعت
اصلاح و ویرایش: نادرشاه نظری.