• جعفری، غلام‌حیدر (1347ش)

آموزگار و فعال فرهنگی

غلام‌حیدر جعفری فرزند عوض‌علی قریه‌دار، در سال۱۳۴۷ﻫ.جری شمسی، در قریه زینگر پشی ولسوالی مالستان ولایت غزنی چشم به جهان گشوده است. تحصیلات ابتدایی خود را در مکتب ناوه‌ پشی و درس‌های ابتدایی علوم دینی را نزد ملامحمدعلی پای‌جلگه‌ پشی، در سال‌های۱۳۵۴- ۱۳۵۹ فرا گرفته است.

غلام حیدر جعفری، به‌دلیل جنگ‌های داخلی همراه خانواده‌اش درسال ۱۳۶۶ش، به شهر کویته پاکستان مهاجرت کرده و تحصیلات متوسطه‌ی خود را در لیسه عالی وطن شهر کویته پاکستان، به اتمام رسانیده است. درجریان تحصیلات، به‌حیث «اکسری تیکنیشن» در شفاخانه‌ی ملالی و شفاخانه‌ی شهدا، همراه با داکتر سیماسمر ایفای وظیفه نموده و در سال ۱۳۷۰، برای ادامه‌ی تحصیلات خود به افغانستان بازگشت و در لیسه عالی فیضیه جاغوری، تا سال ۱۳۷۲ش، به اتمام رسانیده و سپس نزد خانواده به شهر کویته پاکستان باز گشت. بعد از بازگشت به کویته، تجارت را به‌عنوان پیشه‌ی خود انتخاب کرده و در سال‌های بعدی به‌عنوان تاجر وکارآفرین در حوزه‌ی تجارت، سیاست و معارف فعالیت‌هایش را آغاز کرده و با افراد و شرکت‌های مختلفی در کابل و سراسر افغانستان در تعامل تجارتی بوده است.

کارنامه‌ی غلام‌حیدر جعفری

جعفری در ۱۳۸۰ش، تجارت را پیشه‌ی خود ساخته و با آغاز دوره‌ی جدید، به کابل برگشته و شرکت ابتکار جعفری برادران را ایجاد نمود ه و در کنار فعالیت‌های تجارتی، در اولین دوره انتخابات شورای ملی افغانستان در سال ۱۳۸۴ش، از ولایت غزنی شرکت نمود. به‌دلیل تعدد کاندیداها، به مجلس نمایندگان افغانستان را نیافت و دوباره به کابل برگشته و به‌خاطر ولایت شدن ولسوالی جاغوری، باجمعی از بزرگان و شخصیت‌های جاغوری و مالستان، درسال‌های ۱۳۸۵و۱۳۸۶ تلاش‌های زیادی را انجام داده است. وی درسال ۱۳۸۷، با هدف گسترش آموزش و ارائه‌ی فرصت‌های آموزشی و پرورشی به جوانان و نوجوانان، لیسه عالی تلاش دانش را در غرب کابل ایجاد نمود. با ارائه‌ی برنامه‌های آموزشی متنوع و باکیفیت، تعداد زیادی از دانش‌آموزان و دانش‌جویان را تحت آموزش قرار داده و ازصنف دوازدهم فارغ نموده است .

غلام حیدر جعفری توانست که در کم‌تر از یک دهه، شعبات جدید لیسه عالی تلاش دانش را تا 8 شعبه، لیسه میرزا فیض‌محمد کاتب، لیسه تکامل دانش 1 و۲، مکتب پایتخت، لیسه انتخاب را تأسیس نموده و بیش از ۳۰۰۰ دانش‌آموز را تحت تعلیم قرار دهد. برای بیش از ۲۵۰ نفرکارمندان اداری و تدریسی، از ولایات مختلف در این مکاتب شغل ایجاد نمود. این مؤسسه‌های آموزشی ایجادشده توسط او، به‌عنوان یکی از موفق‌ترین مؤسسات آموزشی در افغانستان شناخته شده می‌شوند. او برعلاوه‌ ایجاد مکتب‌های هشت‌گاه در غرب کابل، عضویت هیأت موسسین لیسه عالی آزادگان، کنیشکا و طلوع خرد را نیز به‌عهده دارد.

جعفری، درسال ۱۳۹۰ از دانشکده علوم سیاسی و روابط بین‌الملل دانشگاه علامه فیض‌محمد کاتب، سند لیسانس خود را به‌دست آورده است. ایشان در کنار فعالیت‌های آموزشی و فرهنگی، با جمعی از موسسان ومدیران مکاتب خصوصی غرب کابل، اتحادیه هم‌کاران معارف را در سال ۱۳۹۱ایجاد نمود و در دوره‌ی پنجم، بعد از برگزاری انتخابات میان اعضاء، باکسب اکثریت آراء به‌عنوان رئیس اتحادیه‌ی هم‌کاران معارف، برای مدت ۳سال برگزیده شد.

غلام حیدرجعفری، با جمعی از شخصیت‌های معارف‌دوست، در دفاع از حقوق و منافع مکاتب خصوصی در ۱۳۹۶/۸/۲۵، اتحادیه همکاران معارف را ثبت و راجستر در وزارت عدلیه نمود. وی به‌عنوان نماینده‌ی یک نهاد آموزشی، در سمینارهایی که ازطرف بنیاد آسیا به همکاری موسسه USAID فعال بوده است، نقش مهمی به عهده داشت. این موسسه در بخش روش‌های تدریس نوین باحضور رؤسای اتحادیه‌های ولایات مختلف، از بهار ۱۳۹۶تا سال۱۳۹۹کارنامه‌ی درخشانی داشته است.

غلام‌حیدر جعفری در سال ۱۳۹۷، موسسه ارتقای ظرفیت تلاش دانش را در وزارت اقتصاد ثبت و راجستر نمود. وی به همکاری موسسه‌ی پروموت، با حمایت مالی USAID برای ارتقا و رشد ظرفیت معلمان، از قشر مردان و زنان، سمینارهایی را تحت عنوان روش‌های نوین تدریس، مدیریت تدریس، مدیریت صنف و ارزیابی درسی، در دو دوره برای بیش از ۳۰۰ معلم و کارمند اداری برگزار کرد. درسال ۱۳۹۸در لیسه عالی تلاش دانش در مدت ۲۰ روز و در هر دوره، حدود۱۵۰نفر از این برنامه مستفید شدند. جمعاً حدود ۳۰۰ نفر از معلمان و مدیران مکاتب غرب کابل تصدیق نامه‌ی فراغت دریافت نمودند و درختم دوره‌ی کاری، خودش از ریاست اتحادیه همکاران معارف استعفا نموده و زمینه‌ی انتخابات را میان سایر اعضای اتحادیه همکاران معارف فراهم نمود .

غلام حیدر جعفری به پیشنهاد هیئت رهبری اتحادیه همکاران معارف، به‌حیث معاون اتحادیه‌ی سرتاسری مکاتب خصوصی افغانستان انتخاب شده و اکنون در همین نهاد فعالیت می‌کند.

منابع: غلام حیدر جعفری

تنظیم وگردآوری: امان فرهمند.

ویرایش: نادرشاه نظری، 6 آگوست 2023

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *