• علی‌مدد اکبری (1371ش)

آموزگار و مؤسس لیسه فیض‌محمد کاتب

علی‌مدد اکبری فرزند عوض از قریه میسه در سال ۱۳۷۱ﻫ. ش/۱۹۹۲م در قریه زینگر از مربوطات دادی پشی، ولسوالی مالستان ولایت غزنی چشم به جهان گشود. او تعلیمات ابتداییه و ثانویه خویش را در لیسه ناوه پشی در سال ۱۳۹۱ﻫ. ش/۲۰۱۲م با گرفتن ۹۸٪ امتیاز، به‌عنوان اول نمره عمومی مکتب (لیسه ناوه پشی) به پایان رساند و درسال ۱۳۹۲ﻫ. ش/۲۰۱۳م، تحصیلات لیسانس خود ا در رشتۀ حقوق دیپارتمنت قضا و ثارنوالی در دانشگاه کاتب آغاز کرده و در سال۱۳۹۵ﻫ. ش/۲۰۱۶م، به‌عنوان دانشجوی ممتاز فارغ التحصیل گردید.

آقای اکبری در جریان تحصیل در عرصه‌های مختلف آموزشی، اجتماعی و فرهنگی، فعالیت‌های چشمگیر داشته است. به‌عنوان معلم و مدیر در لیسه‌ها و مراکز تعلیمی، به حیث فعال فرهنگی و اجتماعی در انجمن‌های علمی و فرهنگی نقش ایفأ کرد. به نسبت علاقه و انگیزۀ که به فعالیت‌های آموزشی وفرهنگی داشت، مصمم به تأسیس یک نهاد علمی و فرهنگی گردید.

در سال۱۳۹۵ﻫ. ش/۲۰۱۶م، کارهای مقدماتی تأسیس مکتب و نوشتن اساس‌نامه، طراحی سیستم، تدوین پلان استراتژی، آماده سازی فضا وساختمان، تهیه امکانات و تجهیزات مورد نیاز، استخدام کارمندان تدریسی و ادارای به انجام رساند و درسال ۱۳۹۶ﻫ. ش/ ۲۰۱۷م، به‌شکل رسمی با دریافت جواز از وزارت معارف کشور و اخذ جواز سرمایه گذاری از وزارت تجارت، لیسۀ‌ای بنام «لیسۀ فیض محمد کاتب» در دشت برچی از مربوطات ناحیه سیزدهم شهر کابل افتتاح نموده و به فعالیت آغاز کرد.

این لیسه که در حال حاضر دارای سی 30 نفر کارمند اداری و تدریسی و ۶۵۰ ششصدوپنجا نفر دانش‌آموز هستند، به لحاظ کیفیت آموزشی و اعتباری، از جمله لیسه‌های معتبر در شهرکابل می‌باشد. تاحال با سه دوره فراغت توانسته است تعدادی زیادی دانش‌آموزان را، روانه تحصیلات عالی کشور کند.

اکبری درسال ۱۴۰۰ﻫ. ش/۲۰۲۱م تحصیلات خویش را در مقطع ماستری در رشتۀ جزا و جرم شناسی در دانشگاه ابن‌سینا آغاز کرده و در سال ۱۴۰۲ﻫ. ش/۲۰۲۳م، با نوشتن و دفاع از پایان نامۀ تحصیلی خود، تحت عنوان «مبانی مسؤلیت جزای اشخاص حکمی ناشی از فعل غیر درحقوق افغانستان» مؤفقانه به پایان رساند.

منبع: علی مدد اکبری

نویسنده: مرضیه زاهدی

ویرایش: نادرشاه نظری

سهام:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *