فعال اقتصادی
طاووس علی، معروف به حاجی طاووس فرزند محمد جمعه در ۱۳۳۵هجری شمسی، در قریه نورگ، از توابع چهل باغتوی پشی دیده بهجهان گشود. در آنزمان مکتب دولتی در چهل باغتوی پشی وجود نداشت و شرایط فراگیری سوادآموزی را از مکتب خانگی نیز بدست آورده نتوانست. اما چون رنج بیسوادی را پیوسته تجربه میکرد، در مسافرتها سواد خواندن و نوشتن آموخت. بعداً که به موفقیتهای مالی دست پیدا کرد، یکی از طرفداران مکتب و حامی کمکهای معارف در منطقه شد. حاجی طاووس کمکههای مالی مدام و منظم خودش را از سال ۱۹۹۲، تا سال ۲۰۰۸ در مکتب چهل باغتوی پشی ادامه داد.
زمانی که منطقه فاقد حکومت مرکزی بود و دروازه معارف مسدود شد، مدیرخانو، امر مکتب ابتدایی را از سیاسمر که در پاکستان مستقر بود، برای چهل باغتوی پشی آورد. در آنوقت مدیرخانو از جانب جمعی از اهالی منطقه، با مشکل مواجه شد، ولی حاجی طاووس برای بازگشایی مکتب، کوشش و تلاش زیاد بهخرج داد. از آن پس حاجی طاووس، یکی از حامیان مالی معارف بوده و کمکهای زیادی را برای معارف چهل باغتوی پشی و همچنان برای افراد بیبضاعت اهدا کرده است. ایشان همراه دیگر خییرین مقیم عربستان سعودی، در سال 1992، برای مقاومت غرب کابل، کمک مالی کلانی فرستادند. (به مدخل حامیان مالی غرب کابل مراجعه شود)
حاجی طاوس در رشد و شکوفایی منطقه نقش فعال و مهم ایفا کرده و کمکهای مالی و اقتصادی برای افرادی که جهت کارگری و سرمایهگذاری خارج از کشور اقدام کردهاند، کمک شایانی کرده است. حاجی طاوس باوجویکه سواد خواندن و نوشتن را در عالم مسافرت فراگرفت، اما اهل مطالعه بوده و کتابهای متعددی را تا حالا خوانده است.
حاجی طاووس از سال 2013 با خانودهاش ساکن استرالیا شد و در آنجا زندگی میکنند.
منبع اطلاعات: حنیف کارگر
نویسنده: نادرشاه نظری. 11 مارچ 2023